Tipuri de mașini de măturat și aspirat

Da, aici vorbim despre urmașii tradiționalei mături. Dacă demult măturatul avea nevoie de forță fizică, agilitate și un ochi bun pentru detalii (ca nu cumva să rămână porțiunea aceea din stânga necurățată!), acum mașinile de măturat și aspirat au simplificat procesul, transformându-l într-o activitate ergonomică și eficientă.

Mașinile de măturat și aspirat sunt utile atât pentru spații din interior, cât și din exterior, fiind potrivite pentru domeniile de activitate în care e nevoie de curățenie profesională și constantă. Acestea sunt ușor de manevrat și de întreținut, reducând efortul uman necesar acestui proces.

Ele sunt de două tipuri:

Ne vom concentra pe mașinile de măturat-aspirat cu post de conducere, mai potrivite pentru spații industriale mari.

Când este necesară o mașină de măturat și aspirat cu post de conducere?

Când suprafața care necesită curățare depășește 5000m2, iar gradul de murdărie nu e neglijabil, atunci ar fi indicat să te gândești la o mașină de măturat și aspirat cu post de conducere.

Aceasta e folosită cel mai frecvent în spații ample care n-ar putea fi păstrate impecabile cu simple mături, de exemplu: parcări auto, zone logistice, hoteluri, spații de depozitare, alei, centre de expoziție, spații mari de producție, gări, aeroporturi, spații comerciale tip piață, campinguri. Dacă te surprinde varietatea domeniilor de întrebuințare, atunci e bine să știi că un avantaj considerabil al mașinilor de măturat aspirat cu post de conducere e utilizarea pe orice tip de suprafață dură – beton, asfalt, gresie, piatră cubică, linoleum etc. Gradul de murdărie nu e o problemă; mașina poate fi utilizată cu toate cele trei perii în funcțiune, chiar și în condiții de praf excesiv, datorită sistemului de aspirare care elimină praful cauzat de periile laterale.

Pe lângă versatilitate, mașina de măturat cu post de conducere este foarte simplu de manevrat și de condus, oferind vizibilitate perfectă pentru operator. Mai mult, în caz de impact, riscul de avarie al componentelor mecanice este redus la minimum datorită șasiului robust din oțel ranforsat.

Ce înseamnă principiul răsturnării

Strângerea murdăriei presupune, desigur, și descărcarea ei, iar acest aspect este încă o dovadă a eficienței unei mașini de măturat. Vorbim aici despre principiul răsturnării – descărcarea hidraulică a buncărului de gunoi care se poate efectua în orice tip de container de gunoi stradal. Înălțimea minimă pentru descărcarea buncărului de gunoi la o mașină de măturat-aspirat este de 130 cm.

Pe scurt, o mașină de măturat și aspirat curăță spații mai largi într-un mod mai eficient și mai rapid decât cel traditional, este ușor de manevrat și întreținut și are o durată de viață care sigur va face investiția să merite.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *